תוכן עניינים:

הדרכה לתפקוד Togg: 9 שלבים
הדרכה לתפקוד Togg: 9 שלבים

וִידֵאוֹ: הדרכה לתפקוד Togg: 9 שלבים

וִידֵאוֹ: הדרכה לתפקוד Togg: 9 שלבים
וִידֵאוֹ: ערכת הכלים המלאה של Redux + RTK Query קורס למתחילים | רדוקס תוך שעתיים! 2024, יולי
Anonim
הדרכה לתפקוד Togglefunction
הדרכה לתפקוד Togglefunction

כנסו לאתר

שלב 1: תוכנה

תוֹכנָה
תוֹכנָה

Gå sedan בתוכנת på

שלב 2: התקנת Arduino

התקנת ארדואינו
התקנת ארדואינו

בחר את האפשרות שהכי מתאימה לך למחשב

שלב 3: Starta Med Arduino

Starta Med Arduino
Starta Med Arduino

Det kanske ser ut så här i början. או משהו דומה iallafall.

שלב 4: PinMode ();

PinMode ()
PinMode ()

אנו יכולים לכתוב את הכותרת תחת "void setup ()", כתוב מישהו שיכתוב בו רק כמה פעמים עד ארדונין. Det som vi kommer לכתוב כאן צריך ardunion bara יודע en gång.

אנו יכולים להתחיל עם אכתוב "pinMode (7, INPUT);", 7: אומר עד ארדואיון כי משהו יגיע לאתר שם. Med INPUT så אומר man at det kommer at komma ström from 7: an.

Sedan där under så כתב vi "pinMode (12, OUTPUT);" 12: אומר עד ארדואיון כי משהו יגיע לאותו מקום. Med OUTPUT אז אומר vi att tar emot emot ström där.

שלב 5: Int

Int
Int

Det som skrivs i "void loop ()" kommer sedan att köras om och om igen hela tiden tills man stänger ner program sen near man sätter on den.

Först skriver vi "input = digitalRead (7);", då säger man till att "input" ska לקרוא vad som kommer från nummer 7 hela tiden.

Då måste vi säga till vad "input" är för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int", när vi satte att "input" är lika med 0. "int" är att man ska definiera en variabel. אז då skriver vi "input" där upe då säger vi att "input" är lika med 0 i början. Vi ska sedan sätta på en knapp on kopplings bordet. אז när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

שלב 6: בוליאני

בוליאני
בוליאני

Där uppe under int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. הבולאני הוא שהאדם יכול לעשות את זה והשתנה היא נכונה או לא נכונה. Denna variabel kallar vi just nu pin0n. This kommer sedan att vara on lampan lyser så kommer det att vara true אחרת kommer den vara false.

יותר זמן שההופעה תגיע לאף אחד אם אתה יכול לקרוא את זה. if-satser är הרבה bra att veterinare och משתמשים i princip alla program idag. רק קוד זה פירושו כי קלט הוא זהה ל- 1 och pin0n är false då blir pin0n true. Annars om input är 1 och pin0n är true så blir pin0n false. קלט יגיע לאתר כאשר אנו מנסים ללחוץ על הכפתורים.

שלב 7: If-sats Till

If-sats Till
If-sats Till

Under den förra if-satsen så ska du skriva en till if-sats som ska say till att om pin0n is true so ska den skicka ut ström genom port 12 אחרת om pin0n är false så ska den inte skicka ut någon ström från port 12.

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets between kopplingsbordet och arduinon.

שלב 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den between kopplingsbordet och arduinonons 5V port.

סדאן אז קופלרים יכולים להמציא את רודא עד שהכפתור יסתובב לאורך הזרם על פני אחרים בדף זה. Om man inte klickar på den så är strömmen נשאר kvar on the same page men åker sidled two knappar till vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden), som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där är för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd (gula sladden), den sladden leder till port 7, det är här knappens function kommer to use. För om man klickar på knappen så kommer det komma i ström i port 7. Vi vet från tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

När man trycker on the knappen och det kommer ström to port 7 så ska den change sin 0: a till en 1: a eller om den allerede har en 1: a så ska den לשנות från en 1: a till en 0: a.

Som vi vet בעבר så vet vi att om port 7 har en 1: a så ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12, כך שניתן למצוא את ההתנגדות של כמה הזרמים. זה יכול להרגיש טוב יותר עם אוהם. Där R är resistansen som vi vill få reda på, U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida so ska there be en jord as deathar all ström som är kvar.

שלב 9: קלאר

קלאר
קלאר

עכשיו אתה יכול רק לבנות את זה בקוד ובארדואיון אם אתה יכול לחבר אותו יחד עם הכבל והקליקה על הכפתור למעלה עד שהקונסטרים יהיו בקוד שלך.

מוּמלָץ: