תוכן עניינים:

מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי: 7 שלבים (עם תמונות)
מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי: 7 שלבים (עם תמונות)

וִידֵאוֹ: מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי: 7 שלבים (עם תמונות)

וִידֵאוֹ: מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי: 7 שלבים (עם תמונות)
וִידֵאוֹ: מחשב מותג מפלצתי OMEN 45L, אפשר להפסיק לבנות מחשבים לבד? 2024, יולי
Anonim
מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי
מארז מחשב נייד קרטון יפה ואקולוגי

היי, עוד נרתיק למחשב נייד? כן - אני הופך את האשוחים שלי להוראה הרעיון הזה עולה לי בראש. אגרוף הוא מקרה זול ופשוט מאוד, איך כולם יכולים לייצר אותו, אבל אני לא שם לב לעיצוב זהו פתרון עיצובי משוכלל יותר, אבל אני שומר על חומרים ירוקים (98%) לפתרון זול ואקולוגי. סביר, בזה מימד, יכול להתאים ל 2 OLPC, אבל אני מכין מחשב נייד בגודל 15, 4 אינץ '(אין לי OLPC אחד למדוד ולנסות). הוא מארז מושלם לכל מחשב נייד: עלות נמוכה, ספיגת זעזועים, קלה יחסית לביצוע., לשימוש חוזר, מתכלה, ובעלת גרסת עיצוב יפה: Buna, alta carcasa de laptop? Da, ideea mi-a venit cand am facut prima carcasa, pe care am incercat sa o fac cat may simpla si ieftina, astfel incat sa si- o poata permite oricine, sau sa o poata prelua o fabrica care sa o faca pentru laptopurile ieftine gen OLPC. Noua versiune este cu un design mai elaborat, dar am incercat sa mentin utilizarea de material ecologice (98% - are 8 suruburi de metal), si sa obtin un producer ieftin si relative usor de realizat. Probabil, ca la dimensioniunile la care am facut eu geanta (tes tat cu un HP de 15.4 ), incap 2 OLPC-uri, dar n-am avut un OLPC ca sa-l masor:) תחשוב על זה יכול להיראות כמו מחשב נייד (totusi perfectabila): pret mic, forte buna protection la socuri, relative usor de realizat, חומר reciclabile, si (zic eu) cu un design deosebit.

שלב 1:

תמונה
תמונה

ראשית אתה יוצר עיצוב (אני משתמש בתוכנת Inkscape - בחינם), ובשלב זה תוכל לבנות עיצוב: אני יוצר "נפיחות - כיס" למתאם AC, כבל ולוח מספרי. לאחר מכן ודא שיש לך את כל החומרים והכלים:- חתיכה אחת של 3, 5 מ"מ קרטון גלי (1600x560 מ"מ), או יותר חתיכות קטנות, אבל די גבוהות לא לחתוך רכיבים'- 2 חתיכות של קרטון גלי 6 מ"מ (1600x560 מ"מ), או חתיכות קטנות יותר …- "- חתיכה אחת דיקט 3 מ"מ (70x48 מ"מ)- פיסת טייפ קנבוס אחת (1500x60 מ"מ)- 8 ברגים (4x80 מ"מ)- חותך (אם יש לך סבלנות וזמן), או מכונת חיתוך בלייזר (eeeeee ….. אפילוג נפלא;))- עץ/נייר דבק, שקוף לאחר ייבוש, - טחנה משעממת ו -3, 5 מ"מ ווימבל/מקדחה- סרגל שרטוט- עיפרון, כמו של תשוקה. כל התמונות שלי לפני דבק יבש - מיהרתי להשתתף בתחרות:) גרסת RO: Pentru inceput am facut schita (ב- Inkscape - este un program gratuit), si in aceasta faza puteti face si eventualele modificari de forma, sau adauga diverse accesorii (locasuri pent ru memorystick, tel mobil, וכו ')- eu i-am facut un "buzunar" pentru alimentator si mini-tastatura numerica.. Inainte de a va apuca de treaba, asigurativa ca aveti toate materialele si sculele necesare:- 1 carton ondulat de 3, 5mm grosime (1600x560mm), sau bucati mai mici, dar in care sa incapa piesele de decupat, - 2 bucati de carton ondulat de 6mm grosime (1600x560mm), sau bucati mai mici… - " - 1 bucata de placaj sau placa lemn groasa de 3mm (70x48mm) - pentru balamale si prinderea panglicii suport, - 1 bucata panglica canepa (1500x60mm) ~ - am gasit in magazinele de bricolaj, - 8 suruburi (4x80mm), la 2 se vor taia capetele (pt. balamale)- חותך (daca averi rabdare si timp), sau un echipament laser (eeee… ce bun ar fi un Epilog;))- clei de hartie/lemn, care devine שקוף דופה uscare- masina de gaurit si burghiu de 3, 5mm - rigla, creion, radieraSi bineinteles - multa pasiune si placerea de a face asa ceva. Imaginile puse de mine sunt inainte de a se usca cleiul - intre timp a devenit transparent:) - m -am grabit sa -l inscriu in concurs.

שלב 2: חיתוך חתיכות

חיתוך חתיכות
חיתוך חתיכות
חיתוך חתיכות
חיתוך חתיכות

עכשיו, אתה יכול להדפיס פרויקט על נייר, העברת נמלים לקרטון (לשים תיקון יתר עם סרט שקוף או להשתמש בנייר פחמן). לאחר חיתוך מיין בנפרד חתיכות לכריכה, ולתחתית, ולשים על מנת להדביק easy. RO גרסה: Acum puteti tipari schita pe hartie si so transferati pe carton (o prindeti cu scotch si taiati peste, sau folositi indigo). taiere separati piesele pentru partea de jos si cele pentru capac, si puneti-le in ordine pentru a fi usor de lipit.

שלב 3: הדבק חלקים

חלקי דבק
חלקי דבק

ראשית אני מדביק חלקים תחתונים: אני מתקן בין 3 צלחות גרניט (או 3 ספרים גדולים) - לא יכול לזוז מטעות. ראשית שמתי 2 חלקים לא חתוכים (חלק צדדי), ואז אני מדביק כל פיסה ולוחץ. ושוב, ו שוב … Eu am lipit intai piesele pentru parte de jos: Ca sa iasa drepte le-am fixat intre 3 bucati de granit (sau 3 carti grele) pentru a nu se misca. Se incepe cu 2 bucati pline (fara decupajul in care intra laptop -ul) si apoi se lipeste fiecare piesa si se preseaza. Si iar, si iar…. ליפים, ליפים….

שלב 4: צור ציר

הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר
הפוך ציר

ב 1/3 מהמרחק הכולל שמתי ציר אחד. לשם כך חתכתי פיסת דיקט בגודל 3 מ"מ (בתמונות אני משתמשת בארימל 3 מ"מ), אני מקדחת 3 חורים עם 4 מ"מ (2 חורים מאוחדים). לאחר מכן שמים ציר על פיסת קרטון אחת, צייר קווי מתאר בעיפרון וחתכתי בעזרת חותך טוב. שים את חתיכת הקרטון והציר הזה ליד החלק המודבק האחרון וסמן סימן לחור. לקדוח חור ב 5-7 חתיכות קרטון ולהרכיב ציר ולהבריג ללא מכסה. לאחר הדבק זה בנפרד 5-7 חתיכות ולקדוח חור לפני הדבק מעל הציר. תשומת לב: לשים חור גדול (אקסצנטרי) באותו חלק (תחתון או מכסה). החלק התחתון סיים עם 2 חלקים מלאים, ללא חיתוך. גרסת RO: Realizarea balamalelor: La 1/3 de capat se monteaza prima balama. Pentru aceasta se taie o bucata (70x12mm) din placajul de 3mm (in imagine am folosit o bucata de plexiglass - graba e de vina), si se fac 3 gauri cu diametrul de 4mm (2 mai apropiate si care se for uni cu un cutter). Apoi se pune balamaua centrata pe una din piesele de carton, se deseneaza conturul cu un creion care se va taia apoi cu un cutter foarte ascutit.aceasta piesa se va pune, impreuna cu balamaua, langa celelalte lipite, si se va face marcarea gaurii. Se dau la o parte si se gaureste cu burghiul de 3, 5mm (este mai mic decat diametrul surubului, pentru ca acesta sa intre fortat) prin 5-7 piese de carton, in function de lungimea surubului. Se lipeste piesa in care am decupat forma balamalei, si se monteaza balamaua cu surubul caruia i s-a taiat capatul cu un patent/dalta/bomfaier/fai. In loc de surub se pot folosi bare filetate de 4x1000mm, din care se vor taia bucati. Lipiti separat 5-7 bucati de carton, pe care le apropiati+presati de balama pentru a ramane semnul de la surub, in care se va da inca o gaura. Acestea se lipesc apoi de celelate care au si balamaua. תשומת לב: Partea balamalei care are gaura dubla/mare se pune in aeiasi parte a gentii (jos sau la capac), la ambele balamale, pentru a usura culisarea acesteia la deschidere. Terminati partea de jos (dupa ce ati pus si cealalta balama) cu alte 2 piese nedecupate, ca la inceput.

שלב 5: הפוך כיסוי למארז

הפוך כיסוי למארז
הפוך כיסוי למארז
הפוך כיסוי למארז
הפוך כיסוי למארז
הפוך כיסוי למארז
הפוך כיסוי למארז

בצעו את אותם השלבים לכיסוי, אך עשו 3 חלקים גדולים - עצרו ממש אל הציר. סמנו וציירו חור לבורג, ולאחר מכן הדביקו יחד. השאירו זמן להתייבש.גרסת RO: Realizarea capacului: Se fac aceiasi pasi si la lipirea capacului, dar lipiti 3 module separate - va opriti cu lipitul in dreptul balamalelor partii de jos. Se monteaza mai intai modului din mijloc, unde se Marcheaza locul pentru gauri, se scoate si se pun modulele laterale pentru marcarea gaurilor. Se gauresc, ca si la partea de jos, cateva placi, se pune clei, si se monteaz mai intai modulul central si apoi lateralele. לא ניתן להשתמש בתזמון הזמן, אלא אם כן אנו משתמשים במאפיינים.

שלב 6: תמיכה בכתף

תמיכה בכתפיים
תמיכה בכתפיים
תמיכה בכתפיים
תמיכה בכתפיים

עכשיו אני מסדר סרט קנבוס עם 2 בורג כובע (מקדחה לפני) וחתיכת עץ אחת (אקרילית אדומה בתמונה), למטה, ובורג כובע אחד עם מכונת כביסה, למעלה. אתה מצלם סגירה מגנטית עם 2 חלקים מהשם המגנטי תגיות/תג גרסת RO: מקובל על: Acum puteti fixa banda de canepa in partea de jos, folosind 2 suruburi cu cap, si 1 bucata de lemn (plastic rosu in imagine) la fel ca si la balamale. In partea de sus se prinde cu 1 surub, si 1 piulita pentru a tine bine banda de canepa. Pentru inchidere se pot folosi o bucatica de tabla si un magnet, de exemplu de la un ecuson magnetic.

שלב 7: סופי / סיום

סופי / סיום
סופי / סיום
סופי / סיום
סופי / סיום
סופי / סיום
סופי / סיום

אני עושה תמונות אחרות, כדי לקבל תמונה גלובלית. אתה יכול לשים פיסת קרטון קטנה על "הכיס" - כדי לא לגרד מחשב נייד. ואל תשכח: זה בסדר לעשות "נקודה ירוקה" וחפצים זולים, אבל זה יותר טוב אם אתה עושה ועיצוב יוצא דופן עבור אלה! גרסת RO: Am mai facut cateva imagini, pentru o privire de ansamblu.

מוּמלָץ: